Nya inredningsmodet troligen mer åt det lurkiga hållet

oktober 21, 2009 13:27 by Mia

Webbtidningen HD.se spekulerar kring hur vi kommer att inreda i framtiden. Man gjorde en enkät som man lät fyllas i på två möbelfirmor.

Själv har jag en stark hypotes om att inredningen är på väg mot en lite mer lurkig stil. Denna slutsats når jag dels genom det faktum att börjar folk tröttna på den strama och kalla stil som vi dragits med sedan det sena 90-talet och man nu är redo för något nytt, eller rättare sagt gå tillbaka till något man saknar från förr. Den andra anledningen heter lågkonjunktur. Man har i och med sämre ekonomiska förutsättningar fått se andra lösningar än att gå och köpa nytt. Därigenom väljer man även bort att ha den senaste designen. Loppis, second hand och återanvändning av äldre saker är alla fullgoda alternativ till nyinvesteringar. Men framförallt att använda samma saker längre då man väljer att strunta i vad som anses trendigt för tilfället. Överkonsumtion bör minskas för att hålla planeten vi lever på i någorlunda gott skick.

Och jag, visade det sig, var inte alls fel ute om man ser till de kommentarer HD:s enkät skrapat ihop:

— Vi blir alltmer medvetna om miljön och gillar inte att köpa allting nytt. Pengarna kommer att läggas på saker som håller längre. Vi vill försöka använda de möbler som redan finns och har klätt om matsalsmöblerna i stället för att satsa på nya. 

 ...tyckte exempelvis lampköparna Daniel Kviding och Anette Nilsson. Vidare menade soffköparen Anna-Karin Harkness från Laholm att:

— Hemmet ska vara personligt och behöver inte följa trender. Jag kommer att köpa färre grejer men av högre kvalitet. Det blir knappast second handprylar. Jag gillar nytt. 

Så, satsa på en lurkig inredning redan från början, så slipper du ödsla en massa tid, kraft och pengar på att hänga med i modet och köpa nytt ständigt och jämnt!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

juni 19. 2018 00:39