Rehabilitering i behandlingsstol

juni 13, 2014 10:48 by Admin

Efter att ha brutit armen nu i vår har det varit en lång väg tillbaka till full funktionalitet. Det har varit små övningar och gradvis nya tyngder. Övningarna har varit simpla, men det jobbiga är att man ska göra dem tre gånger om dagen! Det är inte den roligaste sysslan man kan tänka sig direkt. Samtidigt uppskattar man funktionaliteten i armen på ett helt annat sätt när man går från att inte kunna använda den alls till att kunna göra de enklaste sakerna och vidare till att kunna använda den hundraprocentigt igen. Det bästa för mig i min träning har varit en behandlingsstol som jag hittade på en badanläggning som heter Malmstens. Att använda vatten som redskap för min rehabilitering visade sig vara en riktig hit. Mycket roligare än att lyfta vikter och dessutom effektivt. Nu är jag nästan tillbaka igen!

Jag vill strongt rekommendera att se över alternativ till att använda vatten i er rehabilitering. Det spelar ingen roll om det är ett korsband, ljumske eller bruten arm, vatten som redskap funkar till allt. Efter många intressanta diskussioner med min sjukgymnast har jag också fått reda på att det även finns speciella vattendräkter för personer som till exempel opererat korsbandet. Med dessa kan man springa i vatten långt tidigare än man kan springa på asfalt.

 

Kan ju vara ett tips för dig som precis som jag tycker att valig rehabilitering är något av det tråkigaste som finns! 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt